Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!


Anybody seen this problem before - Marquee

 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> CRT Projectors
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mp20748



Joined: 12 Sep 2006
Posts: 5359
Location: Maryland

TV/Projector: 9500LC Ultra / Super 02 and 03 VIM


PostLink    Posted: Sat Jan 09, 2016 12:08 pm    Post subject: Anybody seen this problem before - Marquee Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
It has already been isolated to the CLM. It's a new CLM. I'm hoping for a fix.

It's not there on initial projector turn on, but after or more minutes, it degrades into doing the zaggies.



upload a picture
Back to top
gjaky



Joined: 05 Jun 2010
Posts: 2650
Location: Budapest, Hungary


PostLink    Posted: Sat Jan 09, 2016 12:30 pm    Post subject: Reply with quote

Since you already circled to the CLM, I'd try to swap the DPB with an other known working CLM's DPB.
_________________
projectors in the past : NEC 6-9PG xtra, Electrohome Marquee 6-7500, NEC XG 1351 LC ( with super modified Electrohome VNB neckboard !!!)
current: VDC Marquee 9500LC
The MOD: VNB-DB
Back to top
View user's photo album (1 photos)
redfox001



Joined: 16 Mar 2009
Posts: 2240
Location: The Netherlands


PostLink    Posted: Sat Jan 09, 2016 12:58 pm    Post subject: Reply with quote

I noticed that I got zaggies when I went to 72Hz. At 60Hz they where gone. But mine where only a very little.

I tried swapping the board on the horizontal deflection with no change.

After warm up it becomes less in my case.

Tried two CLM and would be interested in a fix too. Because of the temperature change it might be caps?

_________________
701s->runco933->8500ultra->hd1->hd350->vw100->cinemax+919sp+3x919+9500mp->cinemax+919sp(modded)+kuro600a
Back to top
mp20748



Joined: 12 Sep 2006
Posts: 5359
Location: Maryland

TV/Projector: 9500LC Ultra / Super 02 and 03 VIM


PostLink    Posted: Sat Jan 09, 2016 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

That was it Gjaky... and it makes sense that the problem should have been the DPB. I should have tried that already..javascript:emoticon('Embarassed')

Anway, that noise is completely gone. Now, I'll need to track down the other one. Which is a bunch of noise lines moving up and down the screen.


Thumbs Up Thumbs Up
Back to top
redfox001



Joined: 16 Mar 2009
Posts: 2240
Location: The Netherlands


PostLink    Posted: Sat Jan 09, 2016 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

gjaky wrote:
Since you already circled to the CLM, I'd try to swap the DPB with an other known working CLM's DPB.


Do you happen to know what causes this?

It is not on the internal testpatterns. It is only on 72Hz and not solvable with timings.


_________________
701s->runco933->8500ultra->hd1->hd350->vw100->cinemax+919sp+3x919+9500mp->cinemax+919sp(modded)+kuro600a
Back to top
CIR Engineering



Joined: 25 Aug 2008
Posts: 3886
Location: Chicago USA & Berlin Germany


PostLink    Posted: Sun Jan 17, 2016 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

redfox001 wrote:
gjaky wrote:
Since you already circled to the CLM, I'd try to swap the DPB with an other known working CLM's DPB.


Do you happen to know what causes this?

It is not on the internal testpatterns. It is only on 72Hz and not solvable with timings.


If timings don't help, I've seen that many times caused by a bad HDM board on Marquee.

craigr

_________________
JETI Specbos 1211 Spectroradiometer
Photo Research PR-650 Spectroradiometer
Klein K10-A Laboratory Grade Colorimeter
Murideo Fresco SIX-G HDMI 2.x Multimedia Generator
Murideo Fresco SIX-A HDMI 2.x Analyzer
*NEW Light Illusion LightSpace XPT Pro Version 10.x Color Calibration Software
ChromaPure3 Pro Color Calibration Software
Sencore CR7000 CRT Tube Analyzer / Rejuvenater
Audyssey MultEQ Pro Audio Calibration System
Authorized Dealer for Lumagen & just about everything else Wink
www.CIR-Engineering.com - craigr@cir-engineering.com
Phone: 865-405-6892
Back to top
redfox001



Joined: 16 Mar 2009
Posts: 2240
Location: The Netherlands


PostLink    Posted: Sun Jan 17, 2016 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

Better sync timings did help but there are still a very little zaggies. I will check the HDM. Thanks.
_________________
701s->runco933->8500ultra->hd1->hd350->vw100->cinemax+919sp+3x919+9500mp->cinemax+919sp(modded)+kuro600a
Back to top
CIR Engineering



Joined: 25 Aug 2008
Posts: 3886
Location: Chicago USA & Berlin Germany


PostLink    Posted: Sun Jan 17, 2016 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

I've had a few clients with trouble like this...

The last one I saw though was when I met Curt at Tim's place in Arizona. One of Tim's two blend projectors started doing the "zaggies." Curt and Tim had no idea, but I was like, "I've seen this with HDM's before." Sure enough it was on the HDM.

I couldn't believe that I knew a quick Marquee fix that Tim and Curt didn't already know Mr. Green

I'll be curious about yours.

craigr

_________________
JETI Specbos 1211 Spectroradiometer
Photo Research PR-650 Spectroradiometer
Klein K10-A Laboratory Grade Colorimeter
Murideo Fresco SIX-G HDMI 2.x Multimedia Generator
Murideo Fresco SIX-A HDMI 2.x Analyzer
*NEW Light Illusion LightSpace XPT Pro Version 10.x Color Calibration Software
ChromaPure3 Pro Color Calibration Software
Sencore CR7000 CRT Tube Analyzer / Rejuvenater
Audyssey MultEQ Pro Audio Calibration System
Authorized Dealer for Lumagen & just about everything else Wink
www.CIR-Engineering.com - craigr@cir-engineering.com
Phone: 865-405-6892
Back to top
mp20748



Joined: 12 Sep 2006
Posts: 5359
Location: Maryland

TV/Projector: 9500LC Ultra / Super 02 and 03 VIM


PostLink    Posted: Mon Jan 18, 2016 12:43 pm    Post subject: Reply with quote

redfox001 wrote:
Better sync timings did help but there are still a very little zaggies. I will check the HDM. Thanks.


I had this same problem, even after I solved the problem shown in the screenshots when I started this thread. But with me of course, I don't have the option of changing the timings. So I fired up the test bed, pull out the extender card rig and me and the scope went to work.

I'll post in a few what all I've found, but for sure I no longer have either problem now. I'll post back what I've found in a few...
Back to top
haireez



Joined: 14 Jun 2007
Posts: 202
Location: singapore

TV/Projector: Vidikron Vision 1 - Ultra


PostLink    Posted: Mon Mar 28, 2016 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

Mike,

Any updates on this?

_________________
2 White Vision 1
Back to top
mp20748



Joined: 12 Sep 2006
Posts: 5359
Location: Maryland

TV/Projector: 9500LC Ultra / Super 02 and 03 VIM


PostLink    Posted: Mon Mar 28, 2016 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

haireez wrote:
Mike,

Any updates on this?



Yes, but for now, replace C12 on the CLM with either a 10uf electrolytic or 22 to 33uf tant. You also need to put a 0.1uf in parallel with the cap. That cap is the secondary of a 12 volt regulator right near it. That 12 volt supply is critical to that problem.

There are also several other areas that could use attention, but for now that's what I have time to address, and is one of the two main areas for clean sweep performance. That cap was the problem when using my ver 5.5 DPB
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> CRT Projectors All times are GMT
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum