Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!


Help for HDFury2 EDID limiting

 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Source Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jbltecnicspro



Joined: 23 Apr 2016
Posts: 460



PostLink    Posted: Tue Mar 06, 2018 12:10 am    Post subject: Help for HDFury2 EDID limiting Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
Good afternoon all,

So either my forum searching skills suck, or I'm just special (in the degrading kind of way), but I'm having trouble finding out how to limit my HDFury2's EDID. Can anyone help? I'd like to limit it to capping out at 720p/1080i and not going full nelson on the default to 1080p. Thanks!
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 25148
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Tue Mar 06, 2018 2:11 am    Post subject: Reply with quote

Found this line: http://www.hdfury2.eu/specs.html

"EDID detective feature: EDID eprom can be reprogrammed using a computer through the graphics card (feature reserved for professionals)"

As I recall you needed Powerstrip to do this. There was a forum member doing this, I just sent him a PM with a link to this post.

_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
jbltecnicspro



Joined: 23 Apr 2016
Posts: 460



PostLink    Posted: Tue Mar 06, 2018 6:40 pm    Post subject: Reply with quote

AnalogRocks wrote:
Found this line: http://www.hdfury2.eu/specs.html

"EDID detective feature: EDID eprom can be reprogrammed using a computer through the graphics card (feature reserved for professionals)"

As I recall you needed Powerstrip to do this. There was a forum member doing this, I just sent him a PM with a link to this post.


Thanks for sending the PM. I did some hunting for Powerstrip versions out on the web but wasn't able to find any that matched any of the tutorials that used to be on this site. So I'm a little at a loss... Smile
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 25148
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Tue Mar 06, 2018 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

Looks like you are a few years too late for the reprogramming.
The guy that use to program these tells me he's out of it. He recommends a Dr. HDMI device.

Aparently getting a video card to work with powerstip to do the HDMI programming of HDFury2 was difficult. So when the Dr. HDMI came out it made things much easier. No re-programming needed of the actual HDFury2, you just put the Dr. HDMI in line before the HDFury2 and set it to 1080i or 720p.

_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Source Devices All times are GMT
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum