Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!

Lumagen 2020 won't sync with MOOMe barco full hdmi card
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Moome Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Thu Sep 24, 2015 12:49 pm    Post subject: Lumagen 2020 won't sync with MOOMe barco full hdmi card Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
HI ,

Hope somebody from lumagen can help me here.

I have connected my PS3 to my Lumagen 2020 and the hdmi output2 to moome's barco hdmi input card.

The video is blank ,but I can sometimes see the lumagen osd menu blinking off and on and it looks like it is cycling or panning from top to bottom.

also it seems the moome card is having some sync issues.
Back to top
kal
Forum Administrator



Joined: 06 Mar 2006
Posts: 16793
Location: Ottawa, Canada

TV/Projector: JVC DLA-RS56


PostLink    Posted: Thu Sep 24, 2015 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

Have you disabled 24Hz output on the PS3?
See the Moome manual for complete details (available on our order page).

Identical post in the Lumagen section deleted - no need to post twice.

Kal

_________________

Support our site by using our affiliate links. We thank you!
My basement/HT/bar/brewery build 2.0
Back to top
View user's photo album (18 photos)
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Thu Sep 24, 2015 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

kal wrote:
Have you disabled 24Hz output on the PS3?
See the Moome manual for complete details (available on our order page).

Identical post in the Lumagen section deleted - no need to post twice.

Kal




Yep , 24hz set to off in ps3.
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Thu Sep 24, 2015 2:29 pm    Post subject: samsung lcd tv as monitor Reply with quote

Hooking the lumagen to my samsung tv everything works out fine.
But when i use the second hdmi output to connect to the moome, both tv and barco goes blank.

I think it is really the moome not connecting with the lumagen.
Back to top
kal
Forum Administrator



Joined: 06 Mar 2006
Posts: 16793
Location: Ottawa, Canada

TV/Projector: JVC DLA-RS56


PostLink    Posted: Thu Sep 24, 2015 2:49 pm    Post subject: Reply with quote

What Barco projector do you have?
What resolution do you have the PS3 set to?
What length / type HDMI cable are you using between the Lumagen and the Barco HDMI card?
What happens if you bypass the Lumagen and go directly from the PS3 to the Barco HDMI card?
What happens when you disconnect the Samsung TV and instead hook up that HDMI cable to the Barco HDMI card (ie: not use the second HDMI output on the Lumagen).

Kal

_________________

Support our site by using our affiliate links. We thank you!
My basement/HT/bar/brewery build 2.0
Back to top
View user's photo album (18 photos)
CIR Engineering




Joined: 25 Aug 2008
Posts: 4179
Location: Chicago USA & Berlin Germany

TV/Projector: JVC NX9 + Paladin DCR & Sony G90 : Lumagen Radiance Pro


PostLink    Posted: Thu Sep 24, 2015 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

What output resolution and refresh rate do you have the Lumagen set to? If it's on auto than the Lumagen will send 1080p 24Hz most likely.

Also, I think with Barco you may need to change the sync polarity in the Lumagen, but I am not certain about that one.

craigr

_________________
JETI Specbos 1211 Spectroradiometer
Photo Research PR-650 Spectroradiometer
Klein K10-A Laboratory Grade Colorimeter
X-Rite i1Pro2 Spectroradiometer & Spyder Colorimeters for JVC auto-calibration
Murideo Fresco SIX-G HDMI 2.x Multimedia Generator
Murideo Fresco SIX-A HDMI 2.x Analyzer
*NEW Light Illusion ColourSpace XPT Version β Color Calibration Software
Light Illusion LightSpace XPT Pro Version 10.x Color Calibration Software
Sencore CR7000 CRT Tube Analyzer / Rejuvenater
Authorized Dealer for Lumagen & just about everything worth buying Wink
www.CIR-Engineering.com - craigr@cir-engineering.com
Phone: 865-405-6892
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Fri Sep 25, 2015 1:51 am    Post subject: Reply with quote

CIR Engineering wrote:
What output resolution and refresh rate do you have the Lumagen set to? If it's on auto than the Lumagen will send 1080p 24Hz most likely.

Also, I think with Barco you may need to change the sync polarity in the Lumagen, but I am not certain about that one.

craigr


Thanks for the reply, Craigr.

With the samsung tv connected, i was able to confirm the lumagen 's output was 1080p60hz.

I will look for the sync polarity tab w/ lumagen ,the 2020 being an all hdmi unit , it may not be an issue.
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Fri Sep 25, 2015 2:02 am    Post subject: Reply with quote

kal wrote:
What Barco projector do you have?
What resolution do you have the PS3 set to?
What length / type HDMI cable are you using between the Lumagen and the Barco HDMI card?
What happens if you bypass the Lumagen and go directly from the PS3 to the Barco HDMI card?
What happens when you disconnect the Samsung TV and instead hook up that HDMI cable to the Barco HDMI card (ie: not use the second HDMI output on the Lumagen).

Kal


Hi Kal,

The Pj is a cinemax,

Ps3 is outputting 1080p 60hz all the time, when switching between samsung tv and barco.

24hz is off in both lumagen and ps3.

Cable between Barco is 10 meters, but cable claims to be a 1.4version. Samsung has standard old hdmi cable of 1.5 meters.

No issues with ps3 direct to barco on moome hdmi card.

Using either output of the 2020 , did not send a video signal.
Playing with the lumagen's resolution using the its' remote keys. the menu osd will flash and cycles and go blank.
Back to top
moome




Joined: 01 Jun 2007
Posts: 495



PostLink    Posted: Tue Sep 29, 2015 10:27 am    Post subject: Reply with quote

jaredjaric wrote:
kal wrote:
What Barco projector do you have?
What resolution do you have the PS3 set to?
What length / type HDMI cable are you using between the Lumagen and the Barco HDMI card?
What happens if you bypass the Lumagen and go directly from the PS3 to the Barco HDMI card?
What happens when you disconnect the Samsung TV and instead hook up that HDMI cable to the Barco HDMI card (ie: not use the second HDMI output on the Lumagen).

Kal


Hi Kal,

The Pj is a cinemax,

Ps3 is outputting 1080p 60hz all the time, when switching between samsung tv and barco.

24hz is off in both lumagen and ps3.

Cable between Barco is 10 meters, but cable claims to be a 1.4version. Samsung has standard old hdmi cable of 1.5 meters.

No issues with ps3 direct to barco on moome hdmi card.

Using either output of the 2020 , did not send a video signal.
Playing with the lumagen's resolution using the its' remote keys. the menu osd will flash and cycles and go blank.


did you tried shorter HDMI cable?
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Tue Sep 29, 2015 4:24 pm    Post subject: Reply with quote

moome wrote:
jaredjaric wrote:
kal wrote:
What Barco projector do you have?
What resolution do you have the PS3 set to?
What length / type HDMI cable are you using between the Lumagen and the Barco HDMI card?
What happens if you bypass the Lumagen and go directly from the PS3 to the Barco HDMI card?
What happens when you disconnect the Samsung TV and instead hook up that HDMI cable to the Barco HDMI card (ie: not use the second HDMI output on the Lumagen).

Kal


Hi Kal,

The Pj is a cinemax,

Ps3 is outputting 1080p 60hz all the time, when switching between samsung tv and barco.

24hz is off in both lumagen and ps3.

Cable between Barco is 10 meters, but cable claims to be a 1.4version. Samsung has standard old hdmi cable of 1.5 meters.

No issues with ps3 direct to barco on moome hdmi card.

Using either output of the 2020 , did not send a video signal.
Playing with the lumagen's resolution using the its' remote keys. the menu osd will flash and cycles and go blank.


did you tried shorter HDMI cable?


Hi Moome,

Yes i have changed to a shorter cable, still did not work.

But connecting an "hdmi doctor" between the ps3 and lumagen fixed it.

Also it did not have issues with an old sony dvp cx995 dvd changer with its hdmi output.

seems like an hdcp sync /handshake issue with the ps3 and lumagen , you think?


By the way, i am that guy who went to meet you in Taipei about year 2008.
Back to top
moome




Joined: 01 Jun 2007
Posts: 495



PostLink    Posted: Wed Sep 30, 2015 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

jaredjaric wrote:
moome wrote:
jaredjaric wrote:
kal wrote:
What Barco projector do you have?
What resolution do you have the PS3 set to?
What length / type HDMI cable are you using between the Lumagen and the Barco HDMI card?
What happens if you bypass the Lumagen and go directly from the PS3 to the Barco HDMI card?
What happens when you disconnect the Samsung TV and instead hook up that HDMI cable to the Barco HDMI card (ie: not use the second HDMI output on the Lumagen).

Kal


Hi Kal,

The Pj is a cinemax,

Ps3 is outputting 1080p 60hz all the time, when switching between samsung tv and barco.

24hz is off in both lumagen and ps3.

Cable between Barco is 10 meters, but cable claims to be a 1.4version. Samsung has standard old hdmi cable of 1.5 meters.

No issues with ps3 direct to barco on moome hdmi card.

Using either output of the 2020 , did not send a video signal.
Playing with the lumagen's resolution using the its' remote keys. the menu osd will flash and cycles and go blank.


did you tried shorter HDMI cable?


Hi Moome,

Yes i have changed to a shorter cable, still did not work.

But connecting an "hdmi doctor" between the ps3 and lumagen fixed it.

Also it did not have issues with an old sony dvp cx995 dvd changer with its hdmi output.

seems like an hdcp sync /handshake issue with the ps3 and lumagen , you think?


By the way, i am that guy who went to meet you in Taipei about year 2008.


hi, are you the guy that use IFB at that time? great to meet you here.
I think BARCO-HDMI can not have a good link for HDCP, any issue if feed non HDCP signal to 2020 then to BARCO-HDMI?
and did you try other input port on BARCO HDMI?

thanks
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Wed Sep 30, 2015 4:36 pm    Post subject: Reply with quote

yes i am that guy.

When i connect a non hdcp hdmi( Sony dvd changer cx995 ) to the lumagen there is no issue.

Changing ports on the card did not help or improve the connection.
Back to top
CIR Engineering




Joined: 25 Aug 2008
Posts: 4179
Location: Chicago USA & Berlin Germany

TV/Projector: JVC NX9 + Paladin DCR & Sony G90 : Lumagen Radiance Pro


PostLink    Posted: Wed Sep 30, 2015 6:34 pm    Post subject: Reply with quote

You could try one of the HDCP strippers:

http://www.aliexpress.com/item/HDMI-1-4-1in2-out-1080p-HDCP-Stripper-Power-Signal-Amplifier-for-SKY-HD-PS3-Xbox/32437976505.html?spm=2114.01020208.3.10.rylTaL&ws_ab_test=201556_7,201527_4_71_72_73_74_75,0_0

Best regards,
craigr

_________________
JETI Specbos 1211 Spectroradiometer
Photo Research PR-650 Spectroradiometer
Klein K10-A Laboratory Grade Colorimeter
X-Rite i1Pro2 Spectroradiometer & Spyder Colorimeters for JVC auto-calibration
Murideo Fresco SIX-G HDMI 2.x Multimedia Generator
Murideo Fresco SIX-A HDMI 2.x Analyzer
*NEW Light Illusion ColourSpace XPT Version β Color Calibration Software
Light Illusion LightSpace XPT Pro Version 10.x Color Calibration Software
Sencore CR7000 CRT Tube Analyzer / Rejuvenater
Authorized Dealer for Lumagen & just about everything worth buying Wink
www.CIR-Engineering.com - craigr@cir-engineering.com
Phone: 865-405-6892
Back to top
moome




Joined: 01 Jun 2007
Posts: 495



PostLink    Posted: Thu Oct 01, 2015 4:08 pm    Post subject: Reply with quote

CIR Engineering wrote:
You could try one of the HDCP strippers:

http://www.aliexpress.com/item/HDMI-1-4-1in2-out-1080p-HDCP-Stripper-Power-Signal-Amplifier-for-SKY-HD-PS3-Xbox/32437976505.html?spm=2114.01020208.3.10.rylTaL&ws_ab_test=201556_7,201527_4_71_72_73_74_75,0_0

Best regards,
craigr


yes, if it is HDCP issue, should be solved.
but if PS3 directly connect to BARCO-HDMI is working.
then HDCP function is ok on BARCO-HDMI card,
so there are HDCP handle issue between 2020 and BARCO-HDMI.
is 2020 similar base with 3D mini? I have one and can check this with my PS3.
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Thu Oct 01, 2015 6:42 pm    Post subject: Reply with quote

According to this site's lumagen page , it is an improvement of the mini 3d.
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Thu Oct 01, 2015 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

I also have the lumagen's main HDMI( w/ audio ) connected to an av receiver.

The lumagen's hdmi handshake and the receiver is sometimes affecting the second hdmi ( Lumagen to mome card).

I did the hdmi settings on the lumagen to have the non audio hdmi to link first then the main(w/ audio ) link last.
Back to top
moome




Joined: 01 Jun 2007
Posts: 495



PostLink    Posted: Sat Oct 03, 2015 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

jaredjaric wrote:
According to this site's lumagen page , it is an improvement of the mini 3d.


ok, I am out of town, will check when back.
Back to top
moome




Joined: 01 Jun 2007
Posts: 495



PostLink    Posted: Sat Oct 03, 2015 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

jaredjaric wrote:
I also have the lumagen's main HDMI( w/ audio ) connected to an av receiver.

The lumagen's hdmi handshake and the receiver is sometimes affecting the second hdmi ( Lumagen to mome card).

I did the hdmi settings on the lumagen to have the non audio hdmi to link first then the main(w/ audio ) link last.


do you mean sometimes receiver will let 202 disable second HDMI port? then there is no signal to BARCO-HDMI?
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Sat Oct 03, 2015 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

yes, the receiver sometimes will lose the audio/handshake and blank out the video.
(So i use the dvd's digital coax to the receiver, no problem here.)
But the problem is the pj shuts down after repeated blanking. I posted my problem in another forum( repair all ).
Its like the clicking (handshake ) of the hdmi( i think ,am not sure of this ) is causing my barco to go into shutdown, its only less than 2000 running hours. I have swapped a lot of boards ( smps, rgb boards, h and v boards, controller boards ) and the pj always go into shutdown after 20 minutes or so.
The new controller seems to take it better.
after the shutdown, it comes right back.

This is just with the non hdcp dvd player.
With PS3 it is very hard to get the hdmi handshake with the lumagen in the chain.

I will try to hook all things up with the receiver first than last with the lumagen.
Been too caught up with swapping / isolating boards and have not gone to this part.

I will report later about this.
Thanks for the attention, always good to try your products.





moome wrote:
jaredjaric wrote:
I also have the lumagen's main HDMI( w/ audio ) connected to an av receiver.

The lumagen's hdmi handshake and the receiver is sometimes affecting the second hdmi ( Lumagen to mome card).

I did the hdmi settings on the lumagen to have the non audio hdmi to link first then the main(w/ audio ) link last.


do you mean sometimes receiver will let 202 disable second HDMI port? then there is no signal to BARCO-HDMI?
Back to top
jaredjaric




Joined: 05 Jun 2007
Posts: 217
Location: Philippines


PostLink    Posted: Sat Oct 03, 2015 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

CIR Engineering wrote:
You could try one of the HDCP strippers:

http://www.aliexpress.com/item/HDMI-1-4-1in2-out-1080p-HDCP-Stripper-Power-Signal-Amplifier-for-SKY-HD-PS3-Xbox/32437976505.html?spm=2114.01020208.3.10.rylTaL&ws_ab_test=201556_7,201527_4_71_72_73_74_75,0_0

Best regards,
craigr


THanks Craigr for directing me there , i have made an order already.

I will report later about it.

Always great to hear from the masters.


Cheers,

Lars Very Happy
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Moome Products All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum