Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!


Barco Cine9 impressions with internal Moome card
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13, 14, 15  Next
 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> CRT Projectors
View previous topic :: View next topic  
Author Message
km987654



Joined: 25 Jul 2007
Posts: 2764
Location: Australia

TV/Projector: Barco BG809s


PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:15 pm    Post subject: Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
stridsvognen wrote:
km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
CasetheCorvetteman wrote:
I dont hear the projector ever. Its not loud enough for me to hear it. Even when the fans go fast i cant hear it from my viewing seat.

km987654 wrote:
CasetheCorvetteman wrote:
I cant say ive tried that KM, i run mine straight out of the PC at 817p, although never use it for much yet.


At the moment I am really learning to dislike Moome cards.

Internals are tollerable.


From what i understand the time i have been on this site, Moome converters have been the quality must have for CRT.

Now you guys from down under say its garbadge.. Would be nice to know exact what the problems are, and some alternatives that works better.. ??

Maybe there is a reason that Moome never made a Barco Internal card.? Is it possible that Barco projectors is the problem.?


My comments are in relation to the Moome EXT Fullhd v3 only

The lack of customization available would be a place I would start. These units are built for CRT yet resolutions like 800p or 720p/72 that are commonly used to maximize bandwidth are not supported and there is no pass through that I can see that would allow me to take advantage of what my Lumagen can do.

Dip switch configuration has long since come and gone in almost any technology I have seen yet its still here in the latest generation of Moome.

I will get back to you on image quality as my first impressions may well be influenced by the initial configuration issues I have had so I will let the dust settle and try a few things before comment. I would add that this is not my first Moome Fullhd and I do have a Mux-Hd that works well.


Now i expect that the EXT moom works as the internal, regarding supporting framerates and resolutions.. maybe not when reading the manual, but think Craig once confirmed it did so.

I can put whatever i want into my Moome.. 800 801 802 803.. whatever comes in my mind whatever framerate i desire, as long its inside the bandwidth.

It have a remote to set color space.. video level.. 100 step gamma.. Whats missing.?

The HDfury3 .. with Dip switsch.. so it looks like thats the way to go these days.

If find a moome EXT ill buy it and test it on one of my Marquee..



800p and 720p/72 are not supported in V3 at least check the data sheet and when you try those the Moome will not sync to them. Because someone else uses dip switched doesn't at least to me justify their use.



ifb_fhdv3_v10.pdf
 Description:
Moome Data Sheet

Download
 Filename:  ifb_fhdv3_v10.pdf
 Filesize:  2 MB
 Downloaded:  64 Time(s)

Back to top
stridsvognen
Guest







PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

I think the resolutions mentioned are just highlights..

We do all kinds of different timings, and i never seen anyone here complain that the Moome was the problem there.

What happens when you try to run 800P 72hz on yours.?
Back to top
stridsvognen
Guest







PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:36 pm    Post subject: Reply with quote

km987654 wrote:


Because someone else uses dip switched doesn't at least to me justify their use.


Because someone else uses a Barco CRT doesn't at least to me justify their use.. Wink
Back to top
CasetheCorvetteman



Joined: 09 Nov 2008
Posts: 6319
Location: Australia


PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:40 pm    Post subject: Reply with quote

stridsvognen wrote:
km987654 wrote:


Because someone else uses dip switched doesn't at least to me justify their use.


Because someone else uses a Barco CRT doesn't at least to me justify their use.. Wink

What are you talking about?
Back to top
km987654



Joined: 25 Jul 2007
Posts: 2764
Location: Australia

TV/Projector: Barco BG809s


PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:40 pm    Post subject: Reply with quote

stridsvognen wrote:
I think the resolutions mentioned are just highlights..

We do all kinds of different timings, and i never seen anyone here complain that the Moome was the problem there.

What happens when you try to run 800P 72hz on yours.?



To answer your question with the Moome in the chain it simply flashes on and off. It does this with 720p/72. The datasheet says these resolutions are not supported. For me there should be a pass through option for those that would be using a VP.


Last edited by km987654 on Tue Oct 01, 2013 11:44 pm; edited 1 time in total
Back to top
stridsvognen
Guest







PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:42 pm    Post subject: Reply with quote

km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
I think the resolutions mentioned are just highlights..

We do all kinds of different timings, and i never seen anyone here complain that the Moome was the problem there.

What happens when you try to run 800P 72hz on yours.?



To answer your question with the Moome in the chain it simply flashes on and off. It does this with 720p/72.


Are you sure its the moome..? not the projector.?

Do the projector sync to that resolution without the moome.?
Back to top
stridsvognen
Guest







PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:44 pm    Post subject: Reply with quote

CasetheCorvetteman wrote:
stridsvognen wrote:
km987654 wrote:


Because someone else uses dip switched doesn't at least to me justify their use.


Because someone else uses a Barco CRT doesn't at least to me justify their use.. Wink

What are you talking about?


LOL.. If one day, you get the point let me know.. Wink
Back to top
km987654



Joined: 25 Jul 2007
Posts: 2764
Location: Australia

TV/Projector: Barco BG809s


PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

stridsvognen wrote:
km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
I think the resolutions mentioned are just highlights..

We do all kinds of different timings, and i never seen anyone here complain that the Moome was the problem there.

What happens when you try to run 800P 72hz on yours.?



To answer your question with the Moome in the chain it simply flashes on and off. It does this with 720p/72.


Are you sure its the moome..? not the projector.?

Do the projector sync to that resolution without the moome.?


No Moome all is good either port 3 or 5.
Back to top
stridsvognen
Guest







PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:53 pm    Post subject: Reply with quote

im running 720P 72hz now no problem clock 95040000.. any resolution works here.. 720P 96hz.. and 84,3hz.. whatever i can emagine

I think you might have some timing isues.

Try these

V total 780
V active 720
V front 5
V sync 5
H total 1694
H active 1280
H front 110
H sync 40


Last edited by stridsvognen on Tue Oct 01, 2013 11:54 pm; edited 1 time in total
Back to top
CasetheCorvetteman



Joined: 09 Nov 2008
Posts: 6319
Location: Australia


PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:53 pm    Post subject: Reply with quote

km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
I think the resolutions mentioned are just highlights..

We do all kinds of different timings, and i never seen anyone here complain that the Moome was the problem there.

What happens when you try to run 800P 72hz on yours.?



To answer your question with the Moome in the chain it simply flashes on and off. It does this with 720p/72.


Are you sure its the moome..? not the projector.?

Do the projector sync to that resolution without the moome.?


No Moome all is good either port 3 or 5.

Correct, works the same in both.
stridsvognen wrote:
CasetheCorvetteman wrote:
stridsvognen wrote:
km987654 wrote:


Because someone else uses dip switched doesn't at least to me justify their use.


Because someone else uses a Barco CRT doesn't at least to me justify their use.. Wink

What are you talking about?


LOL.. If one day, you get the point let me know.. Wink

I got it, but i am wondering why a Marquee owner would be saying it?
Back to top
stridsvognen
Guest







PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:57 pm    Post subject: Reply with quote

CasetheCorvetteman wrote:


I got it, but i am wondering why a Marquee owner would be saying it?


Then i dont think you got it.. look past the projector brand..


Last edited by stridsvognen on Wed Oct 02, 2013 12:00 am; edited 1 time in total
Back to top
mx83toy



Joined: 14 Dec 2012
Posts: 322



PostLink    Posted: Tue Oct 01, 2013 11:58 pm    Post subject: Reply with quote

CasetheCorvetteman wrote:
km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
I think the resolutions mentioned are just highlights..

We do all kinds of different timings, and i never seen anyone here complain that the Moome was the problem there.

What happens when you try to run 800P 72hz on yours.?



To answer your question with the Moome in the chain it simply flashes on and off. It does this with 720p/72.


Are you sure its the moome..? not the projector.?

Do the projector sync to that resolution without the moome.?


No Moome all is good either port 3 or 5.

Correct, works the same in both.
stridsvognen wrote:
CasetheCorvetteman wrote:
stridsvognen wrote:
km987654 wrote:


Because someone else uses dip switched doesn't at least to me justify their use.


Because someone else uses a Barco CRT doesn't at least to me justify their use.. Wink

What are you talking about?


LOL.. If one day, you get the point let me know.. Wink

I got it, but i am wondering why a Marquee owner would be saying it?


lol
Back to top
km987654



Joined: 25 Jul 2007
Posts: 2764
Location: Australia

TV/Projector: Barco BG809s


PostLink    Posted: Wed Oct 02, 2013 12:14 am    Post subject: Reply with quote

stridsvognen wrote:
im running 720P 72hz now no problem clock 95040000.. any resolution works here.. 720P 96hz.. and 84,3hz.. whatever i can emagine

I think you might have some timing isues.

Try these

V total 780
V active 720
V front 5
V sync 5
H total 1694
H active 1280
H front 110
H sync 40



I will check and see what the Lumagen is outputting and I will use your suggestion if its different.
Back to top
stridsvognen
Guest







PostLink    Posted: Wed Oct 02, 2013 12:20 am    Post subject: Reply with quote

km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
im running 720P 72hz now no problem clock 95040000.. any resolution works here.. 720P 96hz.. and 84,3hz.. whatever i can emagine

I think you might have some timing isues.

Try these

V total 780
V active 720
V front 5
V sync 5
H total 1694
H active 1280
H front 110
H sync 40



I will check and see what the Lumagen is outputting and I will use your suggestion if its different.


What Lumagen.?

Bedtime up here, let me know if there is any stuff i can test here that might help you..

Ill be back tomorow..
Back to top
km987654



Joined: 25 Jul 2007
Posts: 2764
Location: Australia

TV/Projector: Barco BG809s


PostLink    Posted: Wed Oct 02, 2013 12:33 am    Post subject: Reply with quote

stridsvognen wrote:
km987654 wrote:
stridsvognen wrote:
im running 720P 72hz now no problem clock 95040000.. any resolution works here.. 720P 96hz.. and 84,3hz.. whatever i can emagine

I think you might have some timing isues.

Try these

V total 780
V active 720
V front 5
V sync 5
H total 1694
H active 1280
H front 110
H sync 40



I will check and see what the Lumagen is outputting and I will use your suggestion if its different.


What Lumagen.?

Bedtime up here, let me know if there is any stuff i can test here that might help you..

Ill be back tomorow..


Lumagen Vision HDP Pro.
Back to top
stridsvognen
Guest







PostLink    Posted: Wed Oct 02, 2013 5:41 am    Post subject: Reply with quote

Ok, ill get a HDQ here next week i think, so i can give that a shot to.
Back to top
jbmeyer13



Joined: 03 Dec 2010
Posts: 1131



PostLink    Posted: Wed Oct 02, 2013 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

stridsvognen wrote:
Ok, ill get a HDQ here next week i think, so i can give that a shot to.


I run 1920 x 817p/72 from my HDQ through a Moome; no problems.

_________________
Projector: Modded 9501LC ULtra- MP VIM, Vold VNB, ETECH LVPS, Silver VIM Cables, HD10F's & a V1 case!
Back to top
Nashou66



Joined: 12 Jan 2007
Posts: 16170
Location: West Seneca NY


PostLink    Posted: Wed Oct 02, 2013 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

I run all types of resolutions thru the moome when I was experimenting with blend resolutions, the moome took them all like a good little bitch Wink

Those supported resolutions on the data sheet dos not mean that it only accepts those specific ones, it will support anything up to those. I also noticed it will even go a bit higher. I ran 1080p@96 and it acknowledged that on the marquee's info screen.

Athanasios

_________________
Don't blame your underwear for your crooked ass~ unknown Greek philosopher


"Republicans believe every day is the Fourth of July, but the Democrats believe every day is April 15." --- President Reagan

One Smart Dog!!!

Marquee High Performance Bellows now shipping!!
Marquee Modifications and Performance Enhancement
Marquee C-element and Bellow removal
Back to top
View user's photo album (1 photos)
Nashou66



Joined: 12 Jan 2007
Posts: 16170
Location: West Seneca NY


PostLink    Posted: Wed Oct 02, 2013 7:44 pm    Post subject: Reply with quote

Oh and I also will add that I have a moome ext HD and it does sync to 800p@72 from my HDQ to my test machine with no issues.

Nashou

_________________
Don't blame your underwear for your crooked ass~ unknown Greek philosopher


"Republicans believe every day is the Fourth of July, but the Democrats believe every day is April 15." --- President Reagan

One Smart Dog!!!

Marquee High Performance Bellows now shipping!!
Marquee Modifications and Performance Enhancement
Marquee C-element and Bellow removal
Back to top
View user's photo album (1 photos)
CasetheCorvetteman



Joined: 09 Nov 2008
Posts: 6319
Location: Australia


PostLink    Posted: Thu Oct 03, 2013 12:55 am    Post subject: Reply with quote

I continue to maintain that ive never tried it, or would bother since i removed it from service. I will sell it if someone wants it.
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> CRT Projectors All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13, 14, 15  Next
Page 4 of 15
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum