Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!

Direct TV Channel 101

 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Source Devices
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BobNelson




Joined: 18 Mar 2006
Posts: 58
Location: Green Valley, AZ


PostLink    Posted: Sat May 14, 2011 11:59 pm    Post subject: Direct TV Channel 101 Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
I have an H20 box in both the bedroom and living room. In the living room, channel 101 is pixelated bad. It is fine in the bedroom. All other channels in the living room are fine. I have a 5 LNB dish. Any idea as to what could be causing this? I don't want to switch boxes because I most likely would not get one for over the air. Sad

_________________
Martinized and Parkerized 9500LC
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator



Joined: 08 Mar 2006
Posts: 26131
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Sun May 15, 2011 1:54 am    Post subject: Reply with quote

Bad/loose co-ax?
_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
WanMan




Joined: 19 Mar 2006
Posts: 10273



PostLink    Posted: Sun May 15, 2011 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

Coax? I would think that would affect more than one channel on more display.

Bob, tell us something about the displays in the two rooms. How big are they, what is their native resolution, and can you confirm what each H20 is setup for in terms of available output resolution?

BTW, I'll happily trade my display/DirecTV problem with you.

_________________
Trust no one. Absolutely no one. Advice of the board.
Back to top
macgyver655




Joined: 22 Aug 2007
Posts: 8508



PostLink    Posted: Sun May 15, 2011 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

Try swapping the 2 boxes you have and see if the problem stays or goes with the box.
Back to top
BobNelson




Joined: 18 Mar 2006
Posts: 58
Location: Green Valley, AZ


PostLink    Posted: Sun May 15, 2011 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

The bedroom set is an about 12 year old Sony Vega 36 inch. It is naturally running 480i via S video.

The living room is running 1080i via component to a Lumagen scaler in the pass through mode to a Moome transcoder and RGBHV to the 9500 LC.

What transponder is 101 on? When I run a signal test, all transponders are in the high 90's but 26 is about 48.

_________________
Martinized and Parkerized 9500LC
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator



Joined: 08 Mar 2006
Posts: 26131
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Sun May 15, 2011 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

WanMan wrote:
Coax? I would think that would affect more than one channel on more display.

Bob, tell us something about the displays in the two rooms. How big are they, what is their native resolution, and can you confirm what each H20 is setup for in terms of available output resolution?

BTW, I'll happily trade my display/DirecTV problem with you.


I don't play with satelite but on the digital cable I've had the displeasure of working on, a bad coaxial cable caused ONE chanel to stutter and freeze.

_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
BobNelson




Joined: 18 Mar 2006
Posts: 58
Location: Green Valley, AZ


PostLink    Posted: Fri Jun 03, 2011 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Well, I finally got around to switching boxes and the problem went to the bedroom. Direct TV sent me a re-furbished box. As luck would have it, I was hoping to get an H20 so I could still get my locals over the air. And that is what showed up. Very Happy Then the S-Video connection to my DVD recorder did not work. Finally I substituted a generic S-Video cable. The problem was solved. The name of the bad S-Video cable?? MONSTER!! There was one dead pin.
_________________
Martinized and Parkerized 9500LC
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator



Joined: 08 Mar 2006
Posts: 26131
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Sat Jun 04, 2011 6:43 am    Post subject: Reply with quote

I stopped believing in Monster's when I grew up Very Happy
_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Source Devices All times are GMT
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum