Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!


i1Pro and i1LT simultaneous usage possible in 2.1.1?

 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> ChromaPure Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shepardos



Joined: 27 Dec 2010
Posts: 8



PostLink    Posted: Thu Apr 14, 2011 11:00 am    Post subject: i1Pro and i1LT simultaneous usage possible in 2.1.1? Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
Hi,

I tried the 2.1.1 software and get some issues to use this 2 meters together. I have 2 licenses and after reading the realase notes it should be now possible to use this 2 meters together without unplug each of them.

What are the limitations? I could not get those 2 meters to work properly. It is possible that you initialize the meters but you can't switch between this meters in Chroma pur.

I need something like this:

- i1Pro train the 1LT
- i1LT will be used for Gamma/Greyscale
- i1Pro will be used for Color Gamut

all 2 meters should be connected and switchable. Currently I have to exit the ChromaPur and disconnect the other meter to get proper results.

Is there an issue with this setup or is this not currently supported?

Thanks
Cheers
Shepardos
Back to top
Rickyj



Joined: 17 Jun 2010
Posts: 2
Location: Surrey, UK


PostLink    Posted: Thu Apr 14, 2011 11:08 am    Post subject: Re: i1Pro and i1LT simultaneous usage possible in 2.1.1? Reply with quote

shepardos wrote:
Hi,

I tried the 2.1.1 software and get some issues to use this 2 meters together. I have 2 licenses and after reading the realase notes it should be now possible to use this 2 meters together without unplug each of them.

What are the limitations? I could not get those 2 meters to work properly. It is possible that you initialize the meters but you can't switch between this meters in Chroma pur.

I need something like this:

- i1Pro train the 1LT
- i1LT will be used for Gamma/Greyscale
- i1Pro will be used for Color Gamut

all 2 meters should be connected and switchable. Currently I have to exit the ChromaPur and disconnect the other meter to get proper results.

Is there an issue with this setup or is this not currently supported?

Thanks
Cheers
Shepardos


You still can't have them plugged in at the same time, but from version 2.1 you do not have to exit the software. You just need to go to the select/initialize meter tab. Press disconnect on this tab, and physically remove the usb. Plug in the new meter, and then initialise, and continue measuring.

This demo shows it quite well: http://www.chromapure.com/demos-21correction.asp

I hope that helps.
Back to top
shepardos



Joined: 27 Dec 2010
Posts: 8



PostLink    Posted: Fri Apr 15, 2011 9:59 am    Post subject: Reply with quote

HI Ricky,

Thanks for the heads up. Can you comment why this limitation can't be solved? It would be allot easier if you can chose the right meter for the measurements.


Thanks
Shepardos
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> ChromaPure Products All times are GMT
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum