Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!

ATI TV Wonder HD 650 tuner
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Home Theater PCs
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Sun Feb 03, 2008 10:15 pm    Post subject: ATI TV Wonder HD 650 tuner Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
I bought a TV Wonder HD 650 tuner card yesterday, installed it and the ATI Catalst program but it refuses to find any channels. I know the signals are on the cables, they work on the standard TV quite well. It seems like the card is just dead. Anyone else got one of these?
Back to top
Zebu Fellenz



Joined: 21 Dec 2006
Posts: 2567



PostLink    Posted: Sun Feb 03, 2008 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

I don't know the TV Wonder HD but it sounds like you may be trying to find analog channels with a ATSC digital tuner.
Back to top
View user's photo album (1 photos)
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Sun Feb 03, 2008 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

I'm using an OTA antenna for digital and cable for analog. It's a dual tuner card and it won't even detect the analog OTA channels. I've tried swapping the cable connections with no change. No FM radio stations either.
Back to top
Zebu Fellenz



Joined: 21 Dec 2006
Posts: 2567



PostLink    Posted: Mon Feb 04, 2008 2:16 am    Post subject: Reply with quote

Sounds like either a dud card or a driver problem.

Do you have any other PC you can try it in?
Back to top
View user's photo album (1 photos)
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Mon Feb 04, 2008 2:47 am    Post subject: Reply with quote

I could get one and bring it here.... or go to a buddy's place and put the card in his pc.
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 25451
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Tue Feb 05, 2008 2:49 am    Post subject: Reply with quote

One of two things....it's the Craptastic driver for the card ( you did install the driver before the software right? )
OR.........................it's the Craptastic ATi Software for the card.

I have two HDTV wonder cards. The ATi software crashed and burned my PC so bad I have to respin the whole thing twice with old drivers to make it work.

Now you have the newer card so it may not be so bad. However try this amazing program. It beat ATi's software hands down AND it's small enough to fit on a floppy! Four times! Awesum program no signal drop out's like the ATi Multiretardo Centre software.

_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Tue Feb 05, 2008 4:04 am    Post subject: Reply with quote

Try which software? Got a link? The ATI software seems to suck ass.
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 25451
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Tue Feb 05, 2008 6:19 am    Post subject: Reply with quote

Whooops sorry. Link didn't post:
http://watchhdtv.net/default.aspx

_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
MikeEby



Joined: 24 Jun 2007
Posts: 5236
Location: Osceola, Indiana


PostLink    Posted: Tue Feb 05, 2008 9:13 pm    Post subject: Reply with quote

AnalogRocks wrote:
Whooops sorry. Link didn't post:
http://watchhdtv.net/default.aspx


You are slick keeping your post count up..... Smile

Mike

_________________
Doing HD since the last century!
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 25451
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Tue Feb 05, 2008 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

MikeEby wrote:
AnalogRocks wrote:
Whooops sorry. Link didn't post:
http://watchhdtv.net/default.aspx


You are slick keeping your post count up..... Smile

Mike


Hey I was trying to read 5 days of forum post's in one night. I did it by 2am Thumbs Up

I don't know what happend to the link the first time Embarassed

_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Wed Feb 06, 2008 4:07 am    Post subject: Reply with quote

I give up. I can't get this damn tuner card to work at all. I'm going to use the digital cable dvr box for tv and the pc for BD/HDDVD. I really have no patience for this lousy software sh*t.
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 25451
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Wed Feb 06, 2008 5:28 am    Post subject: Reply with quote

jkruger wrote:
I give up. I can't get this damn tuner card to work at all. I'm going to use the digital cable dvr box for tv and the pc for BD/HDDVD. I really have no patience for this lousy software sh*t.


Another dis-satisfied ATi customer. I feel your pain.

I swore off ATi after the last two HTPC disasters. Then Nvidia went and changed thier cards so no custom resolutions worked and now I had to buy another ATi card. I'm reinstalling WinXP and the ATi drivers shortly. I hope they are as great as they always were.

Did you buy it at a place where you can return it?

Check out the dvico 7 series card. Aparently much better.

_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Wed Feb 06, 2008 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Bought it at Fry's, i think i'm done with trying to make a pc into a tv. I have this ati card and a hauppage wintvhd that I cant use.
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 25451
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Wed Feb 06, 2008 11:09 pm    Post subject: Reply with quote

What happened with the hauppage?
_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Thu Feb 07, 2008 1:13 am    Post subject: Reply with quote

The hauppage is incompatible with the athlon processor. bought it on ebay, didnt research it well enough
Back to top
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Thu Feb 07, 2008 2:56 am    Post subject: Reply with quote

Tonite I uninstalled all the ATI software, pulled the card, restarted it and cleaned the thing up, getting rid of anything I didn't need. Reinstalled the card, started to reinstall the software (again, 4th time) and it rebooted itself in the middle of it. I ran the install again except this time I started 3 copies of it and it made it all the way thru the installation. It found a half dozen ota digital channels but nothing else. I'll keep trying to beat it into submission until saturday, if it won't obey it goes back to fry's!
Back to top
MikeEby



Joined: 24 Jun 2007
Posts: 5236
Location: Osceola, Indiana


PostLink    Posted: Thu Feb 07, 2008 3:08 am    Post subject: Reply with quote

I used the Gen 1 ATI Wonder HD and it worked really pretty good with XP MCE. I had to also to have a ATI Theater X SD card in the same box for it to work correctly. All I loaded was the ATI drivers and the M$ HD rollup for MCE. Never messed with the ATI junk software although my HTPC is Intel based so that could have made a difference.

The guide based recoding worked very well. But now I went to Vista and ATI decided they were not going to support Vista with that card so its now sitting with the 2 Hi-Pixs and several SD-Capture card.

Mike

_________________
Doing HD since the last century!
Back to top
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Thu Feb 07, 2008 4:19 am    Post subject: Reply with quote

The ati catalyst software is pure crap.
Back to top
MikeEby



Joined: 24 Jun 2007
Posts: 5236
Location: Osceola, Indiana


PostLink    Posted: Thu Feb 07, 2008 4:31 am    Post subject: Reply with quote

jkruger wrote:
The ati catalyst software is pure crap.


Are you running XP-MCE?

Mike

_________________
Doing HD since the last century!
Back to top
jkruger



Joined: 24 Oct 2007
Posts: 2435
Location: Carlsbad, CA


PostLink    Posted: Thu Feb 07, 2008 4:38 am    Post subject: Reply with quote

yes, service pack 2
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Home Theater PCs All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum