Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!

Radiance XE bought used high noise? or Setting?
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Lumagen Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
CIR Engineering



Joined: 25 Aug 2008
Posts: 3870
Location: Chicago USA & Berlin Germany


PostLink    Posted: Thu Dec 07, 2017 8:39 pm    Post subject: Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
Barry wrote:
CIR Engineering wrote:
As soon as I saw the images you posted I was going to suggest GAME MODE to test the Gennum chip. There is a known issue where these are failing. It typically only applies to interlaced sources.

Game mode is actually a good fix as long as you don't intend to us the video filter enhancements in the Lumagen as these are disabled. It's also still a good VP if you primarily intend to use it with progressive sources like BD and DVD.

I have an XE unit sitting here with the same problem. Trying to decide what to do with it...

craigr


I thought about that and so directly connected my MacBook Pro to the Lumagen since I could go between 1080i and 1080p. 1080p produced a much better result but still very noisy. Not usable.


AnalogRocks wrote:
I guess the re-sale market for these will be limited eh?


If the problem didn't go away entirely with game mode and progressive sources than it's not the known problem I was referring to.

Yes, it is a known problem, but not a very common one. It is not likely that many will be effected.

craigr

_________________
JETI Specbos 1211 Spectroradiometer
Photo Research PR-650 Spectroradiometer
Klein K10-A Laboratory Grade Colorimeter
Murideo Fresco SIX-G HDMI 2.x Multimedia Generator
Murideo Fresco SIX-A HDMI 2.x Analyzer
*NEW Light Illusion LightSpace XPT Pro Version 10.x Color Calibration Software
ChromaPure3 Pro Color Calibration Software
Sencore CR7000 CRT Tube Analyzer / Rejuvenater
Audyssey MultEQ Pro Audio Calibration System
Authorized Dealer for Lumagen & just about everything else Wink
www.CIR-Engineering.com - craigr@cir-engineering.com
Phone: 865-405-6892
Back to top
Barry



Joined: 01 Feb 2007
Posts: 186
Location: Los Gatos , Ca.


PostLink    Posted: Thu Dec 07, 2017 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

CIR Engineering wrote:
Barry wrote:
CIR Engineering wrote:
As soon as I saw the images you posted I was going to suggest GAME MODE to test the Gennum chip. There is a known issue where these are failing. It typically only applies to interlaced sources.

Game mode is actually a good fix as long as you don't intend to us the video filter enhancements in the Lumagen as these are disabled. It's also still a good VP if you primarily intend to use it with progressive sources like BD and DVD.

I have an XE unit sitting here with the same problem. Trying to decide what to do with it...

craigr


I thought about that and so directly connected my MacBook Pro to the Lumagen since I could go between 1080i and 1080p. 1080p produced a much better result but still very noisy. Not usable.


AnalogRocks wrote:
I guess the re-sale market for these will be limited eh?


If the problem didn't go away entirely with game mode and progressive sources than it's not the known problem I was referring to.

Yes, it is a known problem, but not a very common one. It is not likely that many will be effected.

craigr


The problem went away for game mode but not progressive sources. It was significantly reduced for progressive sources.

Just got another XD and it projects with a shifted picture to the left by about 30% even after setting to factory defaults. I can see no adjust meant to change size or position horizontally in menus or manual. Posted the issue earlier today.

_________________
Addicted to buying cool used expensive toys...(especially CRT projectors) Barco 1209, 1208 and Elektra Espresso Maxi2 most recent additions.....
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Lumagen Products All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum