Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!

Pink pix with new Moome card

 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Moome Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Curt Palme
CRT Tech


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 22718
Location: Langley, BC

TV/Projector: All of them!


PostLink    Posted: Fri Dec 30, 2016 3:27 am    Post subject: Pink pix with new Moome card Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
Posting this for a customer. Sold him a G90 and he ordered a Moome card, and told me that his pix via composite was better than the HDMI card. I questioned him, and he sent me a pix, so now I understand. Thumbs Up

He's run a short 6' HDMI cable and tried a longer one, the pix is washed out and pinkish. I know there are Moome commands via the remote, but I know you can also lose the signal. IS the card bad, or can he correct something via the remote?

Two HDMI cables, two sources show similar images.

Thanks!



Moome.jpg
 Description:
 Filesize:  184.27 KB
 Viewed:  432 Time(s)

Moome.jpg


Back to top
cmjohnson



Joined: 03 Apr 2006
Posts: 3813
Location: Flori-DUH

TV/Projector: Marquees, G90s, JVC RS45


PostLink    Posted: Fri Dec 30, 2016 3:52 am    Post subject: Reply with quote

Hit the 5, 6, or 7 button on the Moome remote.

This looks like he's running YCbCr 4:4:4 on the player but the Moome card is set to 4:2:2 instead, or vice versa.

The 5, 6, and 7 buttons set the color space on the Moome card.

You'll get a picture but the colors will be utterly daft if the settings don't match.

Been there, done that, learned it the hard way. With a G90 with Moome card.

I recommend getting one of those HDMI splitters that strips HDCP. Get one and sell it to him for double!


Last edited by cmjohnson on Fri Dec 30, 2016 3:57 am; edited 1 time in total
Back to top
haireez



Joined: 14 Jun 2007
Posts: 196
Location: singapore

TV/Projector: Vidikron Vision 1 - Ultra


PostLink    Posted: Fri Dec 30, 2016 3:55 am    Post subject: Reply with quote

I believed the color space setting from the source and Moome card does not match. Try and ask him to select the correct setting of the color space on the Moome by pressing the number button as shown (4 auto etc...) point the Moome remote to the input card please.


Screenshot_20161230-115017.png
 Description:

Download
 Filename:  Screenshot_20161230-115017.png
 Filesize:  279.74 KB
 Downloaded:  24 Time(s)


_________________
2 White Vision 1
Back to top
Curt Palme
CRT Tech


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 22718
Location: Langley, BC

TV/Projector: All of them!


PostLink    Posted: Sun Feb 05, 2017 10:51 pm    Post subject: Reply with quote

SO I got this card in, and it runs fine in my G90, go figure. Solid as a rock. Not sure where to go now..
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 24348
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Sun Feb 05, 2017 11:36 pm    Post subject: Reply with quote

Ask him what the model number of his sources are. Maybe we can help him get the correct color space between the two.
_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
cmjohnson



Joined: 03 Apr 2006
Posts: 3813
Location: Flori-DUH

TV/Projector: Marquees, G90s, JVC RS45


PostLink    Posted: Sun Feb 05, 2017 11:59 pm    Post subject: Reply with quote

It's got to be a mismatch between the output format and the format chosen at the card.

By choosing the incorrect format (4:4:4 or 4:4:2 or whatever) I can also get a pink picture.

Your customer has his source configured incorrectly. I'd bet money on it.
Back to top
CIR Engineering



Joined: 25 Aug 2008
Posts: 3729
Location: Chicago USA & Berlin Germany

TV/Projector: Sony G90 RadiancePro 4446 - Moome FullHDv3 3D


PostLink    Posted: Mon Feb 06, 2017 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

cmjohnson wrote:
It's got to be a mismatch between the output format and the format chosen at the card.

By choosing the incorrect format (4:4:4 or 4:4:2 or whatever) I can also get a pink picture.

Your customer has his source configured incorrectly. I'd bet money on it.

+1

Or he has a bad BA board, but I bet it
s a color space thing.

craigr

_________________
JETI Specbos 1211 Spectroradiometer
Photo Research PR-650 Spectroradiometer
Klein K10-A Laboratory Grade Colorimeter
*NEW Murideo Fresco SIX-G HDMI 2.x Multimedia Generator
*NEW Murideo Fresco SIX-A HDMI 2.x Analyzer
*NEW Light Illusion LightSpace XPT Pro Color Calibration Software
ChromaPure3 Pro Color Calibration Software
Sencore CR7000 CRT Tube Analyzer / Rejuvenater
*NEW Audyssey MultEQ Pro Audio Calibration System
Authorized Lumagen, OPPO, & Ethereal Dealer
www.CIR-Engineering.com - craigr@cir-engineering.com
Phone: 865-405-6892
Back to top
rjnsales



Joined: 27 May 2006
Posts: 3
Location: Lee's Summit, Missouri


PostLink    Posted: Fri Feb 17, 2017 3:01 am    Post subject: Reply with quote

Craig

Curt told me to email you this question on my G90 I have a washed out High def pic with moome card and HD input. In my input setting I cannot adjust 3 items Curt thinks that should be adjustable to clear the pic problem They are Clamp, Sync Route, and Video Loc. I am in service man mode but not able to adjust these 3. Can you help? Or do you have other thoughts on the problem?

Regards Bob
Back to top
rjnsales



Joined: 27 May 2006
Posts: 3
Location: Lee's Summit, Missouri


PostLink    Posted: Fri Feb 17, 2017 3:03 am    Post subject: Reply with quote

Craig,

Some how the 3 items that I cant adjust were left out of my last thread they are Clamp, Sync Route and video Lock

Regards Bob'
Back to top
Curt Palme
CRT Tech


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 22718
Location: Langley, BC

TV/Projector: All of them!


PostLink    Posted: Fri Feb 17, 2017 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

THe set came from me about 6 months ago, everything worked fine here, but it did sit at his place for a bit. I can't figure out why some of his sync menu page items are greyed out (can't adjust them). I wanted him to take the clamp and sync route out of 'auto' as that can cause issues too, but he can't access them.

AS stated above, his Moome card tested fine in a G90 here when he sent it back. Worst case I send down a BA board and maybe a Ya board, but I'm not yet convinced that they are the problem.
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Moome Products All times are GMT
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum