Return to the CurtPalme.com main site CurtPalme.com Home Theater Forum
A forum with a sense of fun and community for Home Theater enthusiasts!
Products for Sale ] [ FAQ: Hooking it all up ] [ CRT Primer/FAQ ] [ Best/Worst CRT Projectors List ] [ Setup Tips & Manuals ] [ Advanced Procedures ] [ Newsletters ]

 
Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist  Photo AlbumsPhoto Albums  RegisterRegister 
 MembershipClub Membership   ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 
Blu-ray disc release list and must-have titles. Buy the latest and best Blu-ray titles to show off in your home theater!

marquee 8500 ultra new moome card jaggies

 
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Moome Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Harvinator




Joined: 01 May 2009
Posts: 12



PostLink    Posted: Sun May 03, 2015 3:08 am    Post subject: marquee 8500 ultra new moome card jaggies Reply with quote


        Register to remove this ad. It's free!
Hello everyone,
I have an issue with my new moome card installed. I have a ps4 connected with hdmi to the moome card installed in my projector. It looks great for about 5-10 minutes then it gets all jaggie. I never had this issue with an Xbox 360 hooked up via vga. It almost seems that once the projector warms up something is causing some interference of some sort which distorts the picture. I've checked for loose cables and made sure the card is seated correctly. I've used the ps4 on my TV with out issues. Anyone have any suggestions on what may be the cause or how to fix this? Thanks
Back to top
kal
Forum Administrator



Joined: 06 Mar 2006
Posts: 16758
Location: Ottawa, Canada

TV/Projector: JVC DLA-RS56


PostLink    Posted: Sun May 03, 2015 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

What resolution and refresh rate do you have the PS4 set to?

Kal

_________________

Support our site by using our affiliate links. We thank you!
My basement/HT/bar/brewery build 2.0
Back to top
View user's photo album (18 photos)
Harvinator




Joined: 01 May 2009
Posts: 12



PostLink    Posted: Sun May 03, 2015 1:12 pm    Post subject: Reply with quote

I should have included that. I have the ps4 set at 1080p. In order to play Blu Ray movies I had to turn off the 1080p/24fps option in the ps4 menu. I guess I'm not sure what the ps4 defaults to for fps. Again, everything looks beautiful for about 10 minutes.
Back to top
Harvinator




Joined: 01 May 2009
Posts: 12



PostLink    Posted: Sun May 03, 2015 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

I switched to 1080i and that seems to work well.
Back to top
Nashou66




Joined: 12 Jan 2007
Posts: 16170
Location: West Seneca NY


PostLink    Posted: Sun May 03, 2015 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

Sounds like the HDM is getting too hot for that resolution. Can you tell if the fan is running under the HDM?

Athanasios

_________________
Don't blame your underwear for your crooked ass~ unknown Greek philosopher


"Republicans believe every day is the Fourth of July, but the Democrats believe every day is April 15." --- President Reagan

One Smart Dog!!!

Marquee High Performance Bellows now shipping!!
Marquee Modifications and Performance Enhancement
Marquee C-element and Bellow removal
Back to top
View user's photo album (1 photos)
Harvinator




Joined: 01 May 2009
Posts: 12



PostLink    Posted: Mon May 04, 2015 1:46 am    Post subject: Reply with quote

Yes, it sounds like all is well with the fan running. It doesn't sound different than any other time the projector is on.
Back to top
Curt Palme
CRT Tech



Joined: 08 Mar 2006
Posts: 23992
Location: Langley, BC

TV/Projector: All of them!


PostLink    Posted: Mon May 04, 2015 1:54 am    Post subject: Reply with quote

What is your H width set to? If over 80, try reducing it to under 80 to see if that cures your problems at 1080p.
Back to top
Harvinator




Joined: 01 May 2009
Posts: 12



PostLink    Posted: Mon May 04, 2015 11:37 am    Post subject: Reply with quote

I'll try adjusting that tonight after work and see if that makes a difference. Thanks for the suggestion.
Back to top
Harvinator




Joined: 01 May 2009
Posts: 12



PostLink    Posted: Mon May 11, 2015 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

It appears the problem was with my hdmi cable. I tested my set up with a newer and much shorter (too short) hdmi cable and everything looks great now. I just ordered a longer cable that will reach from the projector to the shelf where the components are housed. My picture is now great. Thanks for the responses/suggestions.
Back to top
AnalogRocks
Forum Moderator



Joined: 08 Mar 2006
Posts: 26022
Location: Toronto, Ontario, Canada

TV/Projector: Sony 1252Q, AMPRO 4000G


PostLink    Posted: Mon May 11, 2015 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Harvinator wrote:
It appears the problem was with my hdmi cable. I tested my set up with a newer and much shorter (too short) hdmi cable and everything looks great now. I just ordered a longer cable that will reach from the projector to the shelf where the components are housed. My picture is now great. Thanks for the responses/suggestions.


Never overlook the little things. Glad you got it sorted out. HDMI does some funny things some times. I've seen it where you just switch the cable end to end and have it work, then switch it back and have issues again.

Please let us know if the new cable fixes your issue.

_________________
Tech support for nothing

CRT.

HD done right!
Back to top
View user's photo album (27 photos)
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer-friendly view    CurtPalme.com Forum Index -> Moome Products All times are GMT
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum